Avtal fotografering


Detta ingår i paketet:

Fotografering upp till 1h. En kostnadsfri ombokning vid sjukdom. Tillgång till rekvisita och lånekläder. Onlinegalleri för att välja bilder hemifrån eller en privat bildvisning.


Bildanvändning:

I priset ingår fri användningsrätt. Detta innebär att kunden får använda bilderna obegränsat på internet samt för framkallning av produkter och printar. Vid publicering anges fotografens namn/tagg.


Bilderna får inte redigeras efter leverans, detta innefattar även filter och att göra bilden svartvit. Fotografen använder bilderna i sin normala marknadsföring (hemsida, visningsprodukter och sociala medier).


Ombokning:

Vid sjukdom hos kunden kan fotograferingen behållas innestående upp till 2 månader från ordinarie arbetsdatum. Din bokningsavgift garanterar din bokning och betalas inte tillbaka vid förhinder.

Fotografen har rätt att boka om fotograferingen vid dåliga väderförhållanden eller sjukdom. Om sjukdom skulle uppkomma så fotografen inte kan genomföra bokningen, återbetalas bokningsavgiften.


Betalning:

All betalning sker i förskott, med faktura 10 dagar eller swish.


Genom att betala bokningsavgiften godkänner jag dessa bokningsvillkor. ♥
Vanliga frågor

När behöver vi boka?

När ni bestämt er för en fotografering är det bra att boka på en gång. Då jag har ett begränsat antal fotograferingar i månaden är det ibland några veckors väntetid på nästa lediga fotografering.

Tänk även på att om ni vill ha era bilder klara inför till exempel en födelsedag är det bra om fotograferingen sker några veckor innan födelsedagen.

Hur får vi använda bilderna?

I priset ingår användningsrätten för privat bruk. Det innebär att ni får framkalla era bilder fritt och givetvis använda bilderna på era sociala medier. Jag blir jätteglad om ni taggat mig på instagram/Facebook, men det är självklart inget krav :-)

Du får däremot inte förändra bilderna på något sätt, genom att lägga på filter
på instagram eller liknande.

Hjälp! Min bebis är snorig!

Inga problem, vid sjukdom kontaktar ni mig så snart som möjligt. Jag bjudet på en kostnadsfri ombokning vid sjukdom om ni kontaktar mig senast 24 timmar innan din fotografering.

Kan jag köpa ett presentkort?

Självklart! Du kan välja ett valfritt belopp på presentkortet, eller så kan du köpa ett presentkort för en specifik fotografering.

Min bebis är rätt blyg

När ni kommer till mig börjar vi oftast med att sitta ner på golvet, prata, känna in varandra och leka lite.

Packa gärna med någon leksak, mjukisdjur eller filt som din bebis tycker om - det skapar trygghet att ha med sig något välbekant.

Visar du bilderna på internet?

Efter en fotografering brukar jag visa bilder på internet, och jag blir jätteglad om jag får göra det.

Vill du inte att jag visar dina bilder så är det självklart helt okej! Säg bara till så att jag vet om det ♡

Vad händer om jag tappar bort mina digitala bilder?

Du bör spara era digitala bilder på minst två ställen för att vara säkra på att dom inte försvinner. Men är olyckan framme så hör av er till mig, Jag sparar era bilder i ca ett år.

Hur betalar jag / När får jag mina bilder?

Du betalar antingen med Swish eller faktura med 15 dagars förfallotid.
Fotograferingsavgiften betalas minst en vecka innan din fotografering, annars avbokas din tid automatiskt.

Fotograferingsavgiften är ej återbetalningsbar vid avbokning.

Efter att du lagt din beställning av dina favoritbilder skickar jag en slutfaktura. Eftersom dina produkter är personliga och speciellt framtagna just för dig betalas alla produkter och bildfiler i förskott.

Leveranstid

Leveransen av dina bilder tar mellan 2-6 veckor beroende på vilken produkt du har köpt.

När jag mottar dina produkter går jag igenom dom och granskar så dom är av högsta kvalité och därefter är du välkommen att hämta produkterna i min fotostudio :-)